Puratos škole pekarstva za bolji kvalitet života u Indiji i Brazilu

Verujemo da je deljenje znanja veoma važno, ne samo sa našim partnerima, nego i kao vid pomoći i podrške neprivilegovanim zajednicama u zemljama u kojima poslujemo.  Želimo da budemo lokalni partner u razvoju i to smo demonstrirali otvaranjem škola u Indiji i Brazilu.  

Kao i u mnogim zemljama u razvoju, ukusi potrošača u Indiji i Brazilu, su pod velikim uticajem zapada, sa sve većom potražnjom za pekarskim i poslastičarskim proizvodima. Supermarketi, lanci pekara i poslastičarnica, hoteli...svi žele da povećaju i poboljšaju ponudu ovih  proizvoda, ali svi oni nailaze na isti problem; manjak kvalifikovanih radnika . 

Pekari za budućnost

Investirali smo u dve škole pekarstva u Indiji i Brazilu, odlučni da obučimo mlade ljude veštinama potrebnim za rad u sektorima pekarstva i poslastičarstva. U obe zemlje program je osmišljen tako da učenike obuči praktičnim veštinama potrebnim za pristojan život. Program takođe uključuje praksu u različitim kompanijama. Takođe obavezali smo se da zaposlimo kod nas ili naših partnera,  neke od učenika koji diplomiraju u ovim školama. 

Na osnovu dokazanog uspeha projekata u Indiji i Brazilu planiramo proširenje ove inicijative kako bismo pomogli što većem broju mladih ljudi u zemljama u razvoju . 

Indija

Naša prva škola pekarstva otvorena je u Indiji 2014. godine. Svake godine 25 učenika iz ugroženih oblasti pratilo je program. Program je raznolik od učenja osnova kuvanja i pekarstva do naprednijih tehnika poslastičarstva i čokolaterstva.  

Brazil

U Aprilu 2015 u saradnji sa fondacijom Gol de Letra  sličan projekat je pokrenut u Sao Paolo-u u Brazilu gde svake godine oko dvadeset učenika ima mogućnost da učestvje u radionicama koje traju 18 meseci.