Kako su pekari, poslastičari i čokolateri prilagodili svoje poslovanje u doba Covid-19

Striktne higijenske mere ubrzano menjaju potrebe potrošača i sveopšte nesigurne poslovne okolnosti. Kako pekari, poslastičari i čokolateri odgovaraju na izazov Corana virusu? U ovom članku ponudićemo vam primere iz svih delova sveta.

Poslovanje na uobičajan način

Koliko vam situacija dozvoljava, jedna od najboljih stvari koju možete da uradite je da se što više držite vaše rutine u poslu. Ovo će doprineti da se vaši zaposleni osećaju smireniji i da budu usredsređeni na posao dok će vaše mušterije imati lagodnost da kupe svoje omiljene pekarske proizvode.

  •  Da bi nastavili da nude svoje ručnorađene proizvode na siguran način nemački proizvođač Zeit Für Brot podstiče potrebu za društvenim distanciranjem opominjući ljude da drže distancu od minimun 1,5 metra između sebe i da obrate pažnju na obeleživače na podu i da na kasi plaćaju platnim karticama.

  •  Na Fejsbuku, američka pekara Nouveau deli „Pesmu čišćenja“ koji je njihov tim smislio kao bi pokazao kako se pridržavaju preporučenih higijenskih mera i kako bi svoje mušterije uverili u to.

Poručivanje putem interneta kao mera društvenog distanciranja

  • Porodična pekara u Australiji Coogee Beach uvela je beslplatnu isporuku za one koji ne žele ili ne mogu da izađu iz svojih domova. Da bi pokazali svoju zahvalnost zdravstvenim radnicima nude besplatnu kafu i veknu hleba.
  • Pekara Carl iz Belgije prilagodila je svoju uslugu potrošačima tako što su stavili opciju preuzimanja iz automobila u svoje aplikacije za poručivanje kako bi njihove mušterije i na taj način ispoštovale mere društvene distance.
  • Da bi obezbedili sigurnost zaposlenih i mušterija, kao i da bi osigurali svoj opstanak pekara Dominique Ansel je ukinula mesta za sedenje i ponudila opcije poručivanja putem interneta ili preuzimanje u svoja dva objekta u Njujorku. Kada je preuzimanje u pitanju, ograničili su broj ljudi koji mogu da uđu u objekat.
  • Belgijski čokolater Anton morao je da zatvori svoju radnju u momentu kada ima najviše posla. Kako je već napravio uskršnja jaja i zeke odlučio je da sam krene da ih isporučuje, noseći masku i rukavice.

Prilagođen asortiman proizvoda i usluga

Mnogi privrednici su smanjili svoj uobičajen asortiman u pokušaju da održe poslovanje. Međutim, Corona virus izgleda podstiče i kreativnost. 

  • San Francisko pekara BUTTER& je spasila posao tako što je kreirala „karantin torte“ za mali broj osoba. Torte su ukrašene porukama poput „operi ruke“ i „ ne diraj lice“.

  • Pekara locirana u Vijetnamu ABC je rascvetala svoj posao na prodaji ciklama hleba, napravljenih od tona zmajevog voća koje bi propalo zbog promena regulative pre izvozu.
  •  Kao reakciju na ova izazovna vremena nemačka poslastičarnica Zoet je ponudila besplatne kurseve o kolačima putem interneta. Dodatno, isporučuju potrebne sastojke i zalihe. Oni prate primer italijanskog Deli Davide Longoni Panificia koji deli recepte za domaći hleb sa zatvorenom zajednicom.

 

Zatvaranje

Nažalost, neki poslodavci nemaju drugu opciju osim potpune obustave rada.
Nadaju se da će totalnim gašenjem poslovanja uspeti da izravnaju krivulju Corona virusa i time  pomoći prodavnicama da se ponovo otvore i da nastave svoj posao u proizvodnji najboljeg hleba, kolača i čokolade.

Više o tome kako se Puratos suočava sa Covid-19

Kao i kod svih, tako i u Puratosu zdravstvena opasnost prouzrokovana Corona virusom ima značajan uticaj na naš rad i naš svakodnevni život.
Želimo da vas obavestimo da je Puratos, u skladu sa smernicama lokalnih vlasti širom sveta, preduzeo sve interne mere neophodne za jačanje zdravlja i bezbednost naših zaposlenih i poslovnih partnera kao i da obezbedi sigurne isporuke naših proizvoda ka našim mušterijama.

Članak je nastao prema trenutno raspoloživim informacijama i biće redovno ažuriran. Ukoliko imate pitanja posetite naš veb sajt ili pozovite svog Puratos predstavnika.

Imate ideju?

Ukoliko imate neku ideju koju želite da nam predložite možete je podeliti sa nama putem mail-a office@puratos.rs , biće nam drago da je uzmemo u razmatranje.