Puratos je preuzeo austrijski Diamant

9 feb 2017

Puratos Grupa izvršila je preuzimanje kompanije “Diamant”, jednog od vodećih proizvođača sirovina za pekarstvo u Centralnoj Evropi, članicu Werhahn Grupe.

Diamant je jedan od vodećih proizvođača sirovina za pekarsku industriju u Austriji. Takođe ima jako prisustvo na tržištima Poljske i Češke, a dostupan je u celoj Centralnoj i Istočnoj Evropi preko distributera / partnera pod svojim brendom ili putem privatne robne marke.

“Ovim preuzimanjem, Puratos će povećati svoje prisustvo na austrijskom tržištu, i ojačati ionako već jaku poziciju u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Iskusan tim i proizvodnja u samoj Austriji, i dugogodišnje prisustvo Diamant-a na tržištu, će nam omogućiti dalji rast prodaje u ovom regionu koji je veoma uticajan na prostoru Centralne i Istočne Evrope”, izjavio je Daniel Malcorps, CEO Puratos Grupe.

“Preuzimanjem Diamant-a, udvostručićemo veličinu biznisa u Poljskoj i Češkoj. Verujemo da ćemo postati istinski i kompletni partneri austrijskim pekarima, poslastičarima i majstorima čokolade, sa jakim lokalnim prisustvom i odličnom podrškom, uključujući i Inovacioni centar u Wels - u. U Poljskoj i Češkoj bićemo u mogućnosti da ponudimo veći asortiman proizvoda i usluga našim kupcima, tako što ćemo ujediniti snažno prisustvo Diamant-a i Puratosa u tim zemljama”, izjavio je Piet Sanders, regionalni direktor za Severnu i Istočnu Evropu Puratos Grupe.

Diamant je jedan od vodećih proizvođača sirovina za pekarsku industriju sa više od 50 godina iskustva u Austriji, sa sedištem u Wels-u. Zapošljava više od 150 ljudi.