Belcolade Mocamba

Mokamba je dezert koji idealno spaja slatkoću Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace chocolate sa snažnim ukusom kafe. Dodatak pomarandžine kore suptilno i delikatno povezuje ova dva predivna ukusa.

RECEPT

Za 6 porcija od 18 cm

1.Biskvit od krema od lešnika

2.Krem od lešnika, Belcolade Blanc Selection Cacao-Trace

3. Joconde Biskvit od badema

4. Moka krem

5. Bavaroise Belcolade Blanc Selection  Cacao-Trace sa korom od pomarandže

6. Belcolade Blanc Selection Cacao-Trace glazura

SASTOJCI

SERVIRANJE DESERTA

·  Sipajte Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace bavaroise u plastične kalupe veličine 18 cm koristeći 200 g po kalupu.

·   Utisnite pripremljeni dezert direktno u krem, pritisnite tako da se podloga od krema podigne do ivica kalupa.

·   Odmah zamrznite kreirani desert.

·   Nakon zamrzavanja, skinite kalup i glazirajte otopljenom glazurom Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace na maksimalnih 38°C.

·  Dekorišite po želji.

1. PRIPREMA BISKVITA OD LEŠNIKA

· Umutite belance i kristal šećer.

· Pomešajte i prosejte brašno od lešnika, brašno od badema, šećer u prahu i brašno.

· Umešajte mešavinu suvih sastojaka u sneg od belanaca koristeću špatulu.

·  Koristeći kesu za testo i nastavak od 12mm, istisnite diskove veličine 16 cm na Silpain podlogu.

·  Dva puta pospite diskove šećerom u prahu i pecite na 170°C oko 15 minuta.

·  Ostavite da se ohlade pre nego što ih skinete sa Silpain podloge.

Ohladite (4°C) pre upotrebe. 

2. PRIPREMA KREMA OD LEŠNIKA I BELCOLADE BLANC SELECTION 

· Pomešajte sve sastojke i dobijenu masu resporedite preko pečenih biskvita od krema od lešnika. Stavite oko 110g po biskvitu.

Ostatak sačuvati za pripremu za serviranje.

3. PRIPREMA JOCONDE BISKVITA OD BADEMA

·  Pripremite Joconde biskvit na klasičan način.

·  Pecite u plehu na Silpat podlozi na 250°C.

·  Prekrijte prijanjajućom folijom  i stavite u frižider (4°C).

4. PRIPREMA MOKA KREMA

·  Pomešajte pavlaku i pečena zrna kafe.  

·  Ugrejte mešavinu i blendirajte koristeći štapni misker.

·  Karamelizujte prvi deo šećera i dodajte vrući krem od kafe.

·  Procedite mešavinu. Dodajte punomasno mleko kako biste ukupno imali 900g tečnosti.  

·  Dodajte instant kafu i prethodno umućena žumanca sa 75g šećera.

·  Kuvajte mešavinu na 85°C i dodajte želatin, prethodno potopljen u hladnu vodu, kako biste zaustavili kuvanje.

·  Procedite sve i brzo prohladite krem pre nego što ga stavite u Flaxipan, pleh modle veličine 16cm, koristeći 200g po modli.

·  Stavite Joconde biskvite na vrh preko krema.

·  Zamrznite.

Nakon zamrzavanja, dodajte na već pripremljen biskvit od krema od lešnika koji ste premazali kremom od lešnika i vratite sve zajedno u zamrzivač. 

5. PRIPREMA BAVAROISE BELCOLADE SELECTION BLANC SA KOROM OD POMORANDŽE

·  Kuvajte mleko, narandžinu koru i žumanca na 85°C.

·  Odmah dodajte želatin prethodno natopljen vodom, da bi se zaustavilo kuvanje.

·  Procedite mešavinu na Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace chocolate, i mešajte i brzo sve ohladite.

·  Kada je mešavina ohlađena (na 20 do 23°C maksimum), dodajte šlag i izmešajte koristeći špatulu.

·  Koristite krem direktno za kreiranje deserta u plastičnim modlama veličine 18cm.

Zamrznite desert direktno nakon dodavanja krema.

6. PRIPREMA BELCOLADE BLANC SELECTION GLAZURE

·  Pomešajte pavlaku za kuvanje, mleko i glukozu i sve zejedno prokuvajte.

·  Sipajte direktno preko Belcolade Blacn Selection Cacao-Trace chocolate i dobro izmešajte mutilicom.

·  Dodajte otopljen i prethodno natopljen želatin.

·   Zagrejte neutralnu glazuru na 40°C i sjedinite sa pripremljenom mešavinom.

·  Izmiksajte sve štapnim mikserom dok masa ne postane kompletno homogena.

·  Procedite glazuru i prekrite je prijanjajućom folijom tako da dodiruje površinu glazure.

·  Ohladiti na 4°C dok se potpuno ne stegne.

Koristiti glazuru na 35 do 38°C maksimum na smrznutoj podlozi.

Belcolade Mocamba

Autor: Stéphane Leroux

Nivo kompleksnosti: