Kako bismo proizveli visoko kvalitetne proizvode neophodno je da nesmetano imamo pristup različitim sirovinama. U isto vreme svesni smo činjenice da prozvodnja i najosnovnijih sirovina može da ostavi tregov en aprirodnom okruženju i da utiče na održivi razvoj lokalnih zajednica. Zato smo posvećeni odgovornoj nabavci.  

Odgovorna nabavka

U Puratosu znamo da je odgovorna nabavka ključna za etično poslovanje i da se potrošači s pravom pitaju odakle hrana koju kupuju potiče, kako je proizvedena i od kakvih sastojaka. Zato tesno sarađujemo sa svima koji su uključeni u naš lanac nabavke

 

Naši ciljevi

Kao kompanija koja posluje odgovorno, imamo dva osnovna cilja:

  • Uvek biramo sirovine, pakovanja, opremu i usluge koji su eko frendly,  doprinose zajednci i pružaju kavalitet tokom trajanja
  • Uvek biramo dobavljače koji dele našu viziju o održivom razvoju 

Cacao-Trace

Cacao - Trace je program posvećen direktnoj saradnji sa farmerima kako bi osigurali dugoročnu i održivu proizvodnju kakaoa.

SEDEX

Puratos je deo SEDEX-a (Supplier Ethical Data Exchange), nevladine organizacije koja radi na tome da lanci nabavke na globalnom nivou budu odgovorniji.

RSPO

Puratos je član RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil), jedinog globalnog sistema sertifikacije palminog ulja iz održivog razvoja.