75% potrošača širom sveta zainteresovano je za hranu koja poboljšava zdravlje creva” – Taste Tomorrow
Naučna istraživanja su pokazala da put ka blagostanju počinje u crevima. Zbog toga Puratos ulaže u sastojke i tehnologije koje promovišu zdrav mikrobiom, osiguravajući da su vaši proizvodi podjednako korisni za zdravlje koliko i ukusni.
Kroz osnovnu hranu kao što je hleb, Puratos ima za cilj da postepeno poboljša mikrobiom creva. Štaviše, naše inovativne tehnologije mogu pomoći pekarima i proizvođačima da maksimalno iskoriste prednosti prirodnih sastojaka, posebno žitarica. Ovaj pristup vam pomaže da kreirate proizvode koji ne samo da imaju odličan ukus već i doprinose boljem zdravlju probave za vaše potrošače.
Zdravlje creva zavisi od efikasnog varenja, apsorpcije hranljivih materija, snažnog imuniteta i odsustva gastrointestinalnih problema. Trilioni mikroorganizama prisutnih u crevima poznati su kao mikrobiom i igraju ključnu ulogu u fizičkom i mentalnom zdravlju.
Mikrobiom creva utiče na mentalno zdravlje kroz osovinu creva-mozak i na funkciju mišića preko ose creva-mišić. Procenjuje se da oko 70% našeg imuniteta potiče iz creva.
Iako faktori kao što su genetika, stres, lekovi i zagađenje mogu uticati na zdravlje creva, mi imamo moć da utičemo na to putem informisanih izbora u ishrani. Dijeta koja favorizuje uravnotežen i raznolik mikrobiom creva sadrži: vlakna, fermentisanu hranu, kao i naučno dokazane biotike: prebiotike, probiotike, postbiotike.
Uravnotežena ishrana je ključna za dobro zdravlje creva. Kao osnovna hrana širom sveta, hleb i pekarski proizvodi pružaju odličnu priliku za pružanje prednosti koje podržavaju creva.
Zahvaljujući našoj 100-godišnjoj stručnosti u inovacijama u pekarstvu, kombinovali smo umetnost hleba sa naukom o zdravlju creva da bismo stvorili asortiman Happi Gut.
Puratos Happi Gut asortiman je posebno dizajniran da poveća vlakna u vašim pekarskim proizvodima, pomogne potrošačima da dostignu preporučene nivoe dijetetskih vlakana i pruži odličan ukus i teksturu.
Pošto smo savladali tehnologije fermentacije i klijanja, takođe smo u mogućnosti da otključamo vredne hranljive materije iz žitarica, što rezultira ukusnom, osnovnom hranom sa sastojcima bogatim hranljivim sastojcima.
Tema zdravlja creva brzo dobija na popularnosti među potrošačima i, kao rezultat, dobija na snazi u prehrambenoj industriji. Ova veza između zdravlja creva i ukupnog zdravlja je dobro uspostavljena u umu potrošača. Prema Taste Tomorrov, oko 80% globalno prepoznaje vezu između zdravlja creva i imuniteta i mentalnog blagostanja.
U želji da ponudimo više nutritivno bogatih proizvoda na tržištu proaktivno inoviramo i donosimo najsavremenija rešenja za zdravu ishranu.
Otkrijte naša rešenja za izbalansiranu ishranu. Zahvaljujući našim inovativnim sastojcima poboljšaćete ukus i istovremeno smanjiti šećere, masti i soli.