Proizvodi na biljnoj bazi

Napravi razliku za zdravlje ljudi i planete

“1 od 3 potrošača kupuje proizvode na biljnoj bazi sedmično.” – Taste Tomorrow

Ono što je počelo kao osnovni pokret protiv okrutnosti prema životinjama, evoluiralo je u revoluciju hrane. Ova promena se ne odnosi samo na izbegavanje životinjskih proizvoda, već na prihvatanje različitih izbora hrane i prepoznavanje njihovog uticaja na životnu sredinu. Potrošači sada traže opcije koje su dobre i za njih i za planetu, menjajući svoju sklonost ka alternativama na bazi biljaka.

Istraživanja pokazuju da biljne namirnice generalno sadrže manje kalorija, manje zasićenih masti i niži holesterol, dok imaju više vlakana u poređenju sa svojim paralelama životinjskog porekla 1-6. Stoga je konzumiranje biljnih alternativa zdrav korak ka uravnoteženoj, raznovrsnoj ishrani.


 

Povećanje značaja hrane na biljnoj bazi

Prema uvidima iz istraživanja koje je sprovodio Innova Market, segment zasnovan na biljnoj bazi je jedan od najbrže rastućih u prehrambenoj industriji, uz nedavne statistike koje to potvrđuju:

  • Lansiranje proizvoda od peciva i slatkih proizvoda poraslo je za 61% na godišnjem nivou.
  • Sastojci i mešavine za pečenje su povećane za 60%.
  • Kolačići i keksi su porasli za 43%.


Puratos je lider u inovacijama proizvoda na biljnoj bazi

U Puratosu smo posvećeni razvoju biljnih alternativa za jaja, mlečne proizvode i puter, bez kompromisa za ukus, tekstur, funkcionalnosti ili bezbednosti.

Posvećeni smo:

  • Uklanjanju 100% sastojaka životinjskog porekla u našem asortimanu na biljnoj bazi.
  • Stvaranju rastvora na biljnoj bazi koji su što hranljiviji.
  • Osiguranju da su naši proizvodi što čistiji.

Takođe nudimo širok spektar prirodnih biljnih rešenja, uključujući mešavine hleba, poboljšivače, kiselo testo, specijalne žitarice, specijalne masti, glazure, voćne punjenja i crnu čokoladu.

Fokusiramo se na poboljšanje nutritivnih profila naših biljnih sastojaka, ubacujući ih u kreativne recepte koji balansiraju ukus i zdravlje.

Konzumirajte hranu na biljnoj bazi uz Puratos

Sa našom paletom proizvoda na biljnoj bazi, cilj nam je da vam pružimo inspiraciju, vrhunski ukus i teksturu, kao i vrhunsku radost kada radite nešto dobro. Da biste mogli da brinete o sebi, svojim potrošačima i našoj planeti.

ISKUSTVA POTROŠAČA

ISKUSTVA POTROŠAČA

Prema Taste Tomorrow, motivacija za konzumaciju hrane na biljnoj bazi je dvostruka. Pored toga što su namernice biljog porekla zdrave, dobre su i za životnu sredinu:

  • 70% potrošača se slaže da ishrana zasnovana na biljnoj bazi ima pozitivan uticaj na životnu sredinu,
  • 58% se slaže da su namirnice na biljnoj bazi zdravije od životinjskih.

Zdrava ishrana

U želji da ponudimo više nutritivno bogatih proizvoda na tržištu proaktivno inoviramo i donosimo najsavremenija rešenja za zdravu ishranu.

Nutritivni balans

Otkrijte naša rešenja za izbalansiranu ishranu. Zahvaljujući našim inovativnim sastojcima poboljšaćete ukus i istovremeno smanjiti šećere, masti i soli.

REFERENCE:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). Pogled na biljnu ishranu. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). Kratak pregled nauke koja stoji iza dizajna zdrave i održive biljne hrane. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Pića biljnog porekla: sveobuhvatan pregled. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Održavanje proteinske ishrane putem biljne hrane. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Dizajniranje zdravije biljne hrane: ojačanje, varenje i biodostupnost. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprerađena biljna hrana: Dizajniranje sledeće generacije zdravih i održivih alternativa životinjskoj hrani.