21 nov 2025
Za profesionalce u pekarstvu i poslastičarstvu, izbor prave čokolade i sastojaka na bazi kakao zrna nije samo tehničko pitanje, već presudni faktor u uspešnosti proizvoda. Danas, kada se održivost i kvalitet vrednuju više nego ikad, pravi izbor čokolade pravi suštinsku razliku u ukusu i kvalitetu proizvoda.
Za poslastičare i ljubitelje čokolade, "dobra" čokolada je više od poslastice – to je fuzija uživanja i kvaliteta. U nastavku izdvajamo ključne karakteristike dobre čokolade.
Iza naših čokolada i proizvoda na bazi kakao zrna stoji višegodišnje iskustvo, stručnost u istraživanju, razvoju i posvećenost inovacijama. Od savladavanja procesa fermentacije do podrške proizvođačima kroz program Cacao‑Trace, svaki proizvod je osmišljen da zadovolji potrebe profesionalaca.
Kada se čokolada peče u testu ili smesi, stabilnost je ključna karika. Potrebna vam je čokolada koja zadržava oblik i ukus na visokim temperaturama.
Kvalitetni filovi su glatki, kremasti i stabilni u svakoj primeni - od špricanja do zamrzavanja.
Carat filovi od kakaa i orašastih plodova pružaju intenzivan ukus, kremastu ili hrskavu teksturu, sa opcijama koje zadržavaju oblik i u pečenju
U profesionalnoj upotrebi, čokolada mora da odgovori na sve izazove i ostvari besprekorne rezultate, a što se ogleda u sledećim koracima.
Usled veće osvešćenosti potrošača kada je u pitanju sastav i poreko proizvoda, potrošači sve više žele da imaju uvid u svaki korak proizvodnje finalnog proizvoda, a naš Cacao-Trace program upravo to omogućava - transparentu proizvodnju i poslovanje.
Izbor prave čokolade je ključ uspeha u poslastičarstvu – složićete se sa nama.
Zato vam u Puratosu nudimo širok spektar čokolada i proizvoda sa Cacao‑Trace sertifikatom, kako biste kreirali poslastice koje oduševljavaju vaše kupce i istovremeno podržavaju bolju budućnost proizvođača kakaoa.
Želite da saznate više ili da porazgovarate sa Puratos predstavnicima prodaje?