Brauni - američka tradicionalna poslastica

Brauni

Originalan recept ove čokoladne poslastice prvi put je predstavljen na Svetskom sajmu u Čikagu 1893. godine, a od tada je postao nezaobilazna poslastica u pekarama i poslastičarnicama širom sveta.

Ipak, brauni je mnogo više od klasičnog recepta – predstavlja odličnu osnovu za inovacije i prilagođavanje savremenim potrošačkim trendovima.

U Puratosu posebnu pažnju posvećujemo tradicionalnim recepturama, ali istovremeno snažno podržavamo inovacije u pekarskoj i poslastičarskoj industriji. Naša posvećenost kvalitetnim sastojcima i kreativnim rešenjima pruža podršku pekarima i poslastičarima širom sveta.

Zahvaljujući posvećenom radu i kontinuiranim inovacijama, postali smo pouzdan partner pekarima i poslastičarima širom sveta. 

Bilo da se radi o proizvodima za instant konzumaciju ili proizvodima sa produženim rokom trajanja, u našoj ponudi se nalazi širok asortiman sastojaka koji poboljšavaju ukus, uz dosledan kvalitet koji svaki proizvod čini posebnim.

SAZNAJTE VIŠE

Recept za brauni

NASTANAK I POREKLO BRAUNIJA

Originalno poreklo braunija vezuje se za Ameriku, ali malo je poznato da je ova čokoladna poslastica nastala zapravo u Čikagu, 1893. godine, na zahtev organizatora Svetske kolumbijske izložbe.

Glavni poslastičar hotela Palmer House dobio je zadatak da kreira dezert koji će dame moći da ponesu sa sobom – praktičan, ali ukusan kolač. Rezultat tog zadatka bio je brauni bogate, mekane čokoladne teksture – poznat kao Palmer House brauni – koji se i danas poslužuje u istoimenom hotelu, sada Palmer House Hilton.

Vremenom recept je doživeo brojne interpretacije, pa tako danas možete pronaći različite verzije ovog kolača - od tradicionalnih čokoladnih, preko različitih voćnih i kremastih ukusa i dekoracija. Vrlo brzo brauni je postao poznat i van granica američkog kontinenta, a danas se u Sjedinjenim Američkim Državama 8. decembar obeležava kao Nacionalni dan braunija.

OTKRIJTE

NOVE POSLASTIČARSKE IDEJE