Sensobus

Istraživanja potrošača na bilo kojoj lokaciji

Znamo da potrošači sve više vode računa o tome kako se hrane i da se njihove preferencije konstantno razvijaju. Samo praćenje ovih promena može biti težak zadatak, a razvoj novih proizvoda koji će ispratiti te promene predstavlja pravi izazov.

Kako bismo našim kupcima obezbedili informacije o tome kako potrošači ocenjuju njihove proizvode nudimo im jedinstven servis - senzornu analizu. Sensobus predstavlja jedan korak više.

Mobilna senzorna laboratorija

Puratos Sensobus je jedinstven koncept, koji nam pomaže da saznamo šta potrošači zapravo žele. To je potpuno opremljena laboratorija za senzornu analizu, na točkovima. Može posetiti bilo koju lokaciju da identifikuje preferencije potrošača na licu mesta. Dnevno može da primi i do 300 potrošača koji će dati svoje mišljenje. Ove podatke analiziraju naši istraživači i rezultate koriste da proizvođačima i supermarketima sugerišu koji proizvodi i rešenja najviše odgovaraju zahtevima potrošača. 

Sensobus nam omogućava da testiramo i cenovne rangove, komunikaciju oko proizvoda, izgled pakovanja, kriterijume koje utiču na odabir proizvoda....Za samo nekoliko dana možemo da prikupimo reprezentativan uzorak baš tamo gde potrošači obavljaju svoje dnevne kupovine, ispred supermarketa.

Razvoj proizvoda

Kada se ukrcaju u Sensobus, potrošači se smeštaju na jedno od osam mesta gde su im predstavljeni različiti uzorci i gde odgovaraju na različita pitanja o svojim navikama i preferencijama kada su u pitanju pekarski i poslastičarski proizvodi. Na taj način dobijamo jasne smernice koje nama i našim kupcima pomažu u razvoju novih proizvoda. 

Bilo da se nalazi u Americi ili Evropi na ovaj način brzo i jednostavno dolazimo do mišljenja potrošača. 

Pored toga, 10 godina stručnosti u istraživanju potrošača omogućava nam poređenja rezultata u odnosu na prosek industrije u okviru kategorije istraživanja i regiona.

Različita rešenja su na usluzi našim kupcima

Našim kupcima širom sveta dostupna su različita mobilna rešenja za senzornu analizu. Sensobus je aktivan u Evropi i SAD, Sensovan u Španiji. U regiji Azija -Pacifik postoje tri Sensobox-a, mobilne labarotorije veličine štanda koje se mogu instalirati po potrebi u tržnim centrima ili na bilo kojoj drugoj lokaciji.  

Koristimo tradicionalne metode istrživanja na savremen način. 

Da saznate više o funkcionisanju Sensobusa, kontaktirajte vašeg Puratos predstavnika