Švajcarski rolat na kreativni način

Sastojci

priprema

Kora od pistaća
Umutite sve sastojke, osim ulja, 7 minuta na velikoj brzini. Zatim dodajte ulje i mešajte još 1 minut na niskoj brzini. Pomoću špatule ravnomerno rasporedite smesu po plehu dimenzija 40 x 60 cm.

Voćni nadev
Ravnomerno rasporedite Topfil Dark Cherry Smooth preko kore. Zatim isecite trake pa ih urolajte.

Mus od pistaća

Potopite želatin u vodu kako biste dobili želatinsku masu. Umutite žumanca sa šećerom, a mleko zagrejte do ključanja. Zatim polako sipajte vrelo mleko u smešu od žumanaca uz mešanje, pa sve zajedno vratite u šerpu s toplim mlekom. Kuvajte uz mešanje dok ne dostigne temperaturu od 85°C.

Dodajte pripremljenu želatinsku masu i PatisFrance Pralirex Pistache 100%. Umutite slatku pavlaku (ne previše) i umešajte sa kremom..


Dekoracija
Otopite i sjedinite sve sastojke na temperaturi od 35°C do 40°C.

Serviranje
Ubacite rolat od pistaća i višnje u pripremljenu mus kremu i zamrznite. Kada se mus potpuno zaledi, izvadite ga iz kalupa, zatim pomoću štapića umočite do polovine u pistać čokoladu. Na kraju ukrasite spiralnom dekoracijom od čokolade.

Otkrijte

Related Recipes