Ekler na zdraviji način

Recept: Ekler sa mangom sa smanjenim udelom šećera

Sastojci

Proces pripreme

Testo za ekler: U posudi za mešanje sjedinite sve sastojke i mutiti mikserom oko 5 minuta. Napuniti svaki ekler sa 20–30 grama fila.

Mango punjenje: Napuniti svaki ekler sa 25 grama mango fila.

Čokoladni fil: U posudi za mešanje sa žičanim nastavkom sjediniti Cremyvit SR i vodu i miksirati velikom brzinom 5 minuta. Otopiti čokoladu na 35 °C i dodati je u posudu za mešanje. Napuniti svaki ekler sa 15–20 grama fila.

Preliv: Zagrejte Festipak i glukozu na 80 °C, pa ih prelijte preko čokolade.
Koristeći štapni mikser, sjedinite smesu dok ne dobijete glatku i ujednačenu emulziju. Ostavite da se smesa prohladi na oko 30–32 °C pre upotrebe, jer je tada idealne konzistencije za nanošenje.

Završnica: Isecite dugačak pravougaoni otvor na donjoj strani eklera, pa prvo istisnite 25 grama fila Topfil Finest Mango 70%, a zatim preko manga nanesite 20 grama čokoladnog krema.

Podgrejte čokoladni preliv na temperaturu između 28 i 32 °C i umočite u njega ekler.

Dekorišite ekler trakicama sušenog manga.

Otkrijte Nutritivne informacije

233.19Kcal
Energy

971.69Kj
Energy

13.28g
Fat

6.2g
Saturates

23.41g
Carbohydrates

13.67g
Sugars

*

Otkrijte

Nove ideje za pripremu eklera

Ekler - kako je nastao jedan od najpoznatijih francuskih klasika

Saznajte više o nastanku eklera i otkrijte sve varijacije koje ovaj francuski klasik donosi. Od omiljenog tradicionalnog recepta do novih, kreativnih i zdravijih verzija koje odgovaraju današnjim željama potrošača.