Testo za ekler: U posudi za mešanje sjedinite sve sastojke i mutiti mikserom oko 5 minuta. Napuniti svaki ekler sa 20–30 grama fila.
Mango punjenje: Napuniti svaki ekler sa 25 grama mango fila.
Čokoladni fil: U posudi za mešanje sa žičanim nastavkom sjediniti Cremyvit SR i vodu i miksirati velikom brzinom 5 minuta. Otopiti čokoladu na 35 °C i dodati je u posudu za mešanje. Napuniti svaki ekler sa 15–20 grama fila.
Preliv: Zagrejte Festipak i glukozu na 80 °C, pa ih prelijte preko čokolade.
Koristeći štapni mikser, sjedinite smesu dok ne dobijete glatku i ujednačenu emulziju. Ostavite da se smesa prohladi na oko 30–32 °C pre upotrebe, jer je tada idealne konzistencije za nanošenje.
Završnica: Isecite dugačak pravougaoni otvor na donjoj strani eklera, pa prvo istisnite 25 grama fila Topfil Finest Mango 70%, a zatim preko manga nanesite 20 grama čokoladnog krema.
Podgrejte čokoladni preliv na temperaturu između 28 i 32 °C i umočite u njega ekler.
Dekorišite ekler trakicama sušenog manga.
233.19Kcal
Energy
971.69Kj
Energy
13.28g
Fat
6.2g
Saturates
23.41g
Carbohydrates
13.67g
Sugars
*
Energy 233.19Kcal | ||
Energy 971.69Kj | ||
Fat 13.28g | ||
Saturates 6.2g | ||
Carbohydrates 23.41g | ||
Sugars 13.67g | ||
Fibers 4.46g | ||
Protein 2.68g | ||
Salt 0.34mg |
Saznajte više o nastanku eklera i otkrijte sve varijacije koje ovaj francuski klasik donosi. Od omiljenog tradicionalnog recepta do novih, kreativnih i zdravijih verzija koje odgovaraju današnjim željama potrošača.