Hrskava podloga: Sjedinite Mimetic, smeđi šećer, kakao, brašno i PatisFrance mlevene bademe (Amandes Rapées), pa prosejte da dobijete sitnu, ujednačenu strukturu. Pecite na 170°C 15 minuta. Nakon toga otopite i temperirajte čokoladu, pomešajte je sa hrskavim mrvicama i seckanim bademima (Amandes Hachées), pa smesu rasporedite po plehu.
Čokoladni krem: U činiji sa nastavkom za mućenje pomešajte Cremyvit i hladnu vodu. Krem mutiti oko 5 minuta, dok ne dobijete lepu, penastu masu. Otopite čokoladu na 35°C i dodajte u smesu. Želatin u prahu potopite u malo vode da nabubri, pa ga zatim otopite i dodajte u krem. Sve dobro sjedinite. Sipajte po 20 grama kreme u svaki kalup, pospite sa oko 5 grama hrskavih čokoladnih mrvica preko, a zatim stavite u zamrzivač da se stegne.
Mus od lešnika: Pripremite želatinsku masu tako što želatin u prahu potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri, a zatim ga potpuno otopite.
Mleko zagrejte do ključanja, umešajte želatinsku masu i odmah sipajte u čokoladu i PatisFrance Praliné Piémont 62%. Izmešajte ručnim blenderom dok ne dobijete glatku, sjajnu masu.
Smesu ohladite na 30°C, zatim postepeno mešajte prethodno umućenu slatku pavlaku i Festipak, laganim pokretima, kako biste sačuvali vazdušastu strukturu krema.
Čokoladni biskvit: Sve sastojke (osim putera) mikserom mutiti u posudi oko 5 minuta.
Dodajte otopljeni puter na 40°C i mutite na niskoj brzini dok se smesa potpuno ne sjedini.
Sipajte oko 600 grama smese ravnomerno na pleh dimenzija 60x40 cm i pecite na 200°C (gore) i 160°C (dole) oko 12 minuta.
Ganache preliv od čokolade: Najpre pripremite želatinsku masu – potopite želatin u hladnu vodu da nabubri, zatim je otopite.
Mleko, slatku pavlaku i glukozu zagrejte do ključanja, dodajte želatinsku masu i sipajte preko čokolade.
Izmiksajte sve ručnim blenderom dok ne dobijete glatki, ujednačeni ganaš.
Završnica: Najpre napunite duguljasti silikonski kalup čokoladnim kremom, poravnajte i ravnomerno pospite hrskave mrvice po površini. Stavite u zamrzivač dok se potpuno ne stegne.
Zatim sipajte mus u silikonski kalup u obliku eklera, pa u sredinu pažljivo umetnite zamrznuti deo sa čokoladnim kremom. Biskvit izrežite rezačem za testo u obliku diska i lagano ga položite na vrh musa. Kada se mus u potpunosti stegne, izvadite ga iz kalupa.
Završite desert prskanjem obojenog kakao putera i ukrasite dekoracijom od bele čokolade.
302.58Kcal
Energy
1087.32Kj
Energy
17.87g
Fat
10.87g
Saturates
20.99g
Carbohydrates
16.76g
Sugars
*
Energy 302.58Kcal | ||
Energy 1087.32Kj | ||
Fat 17.87g | ||
Saturates 10.87g | ||
Carbohydrates 20.99g | ||
Sugars 16.76g | ||
Fibers 2.01g | ||
Protein 4.2g | ||
Salt 0.23mg |
Saznajte više o nastanku eklera i otkrijte sve varijacije koje ovaj francuski klasik donosi. Od omiljenog tradicionalnog recepta do novih, kreativnih i zdravijih verzija koje odgovaraju današnjim željama potrošača.