Uživajte u renomiranom ukusu, skladnom spoju izuzetnih tekstura i profila obloženih jednim zalogajem. Uzdižući ovu kreaciju, Jeffrey je napravio jedinstveno specifično iskustvo ukusa koristeći naš Belcolade Selection Cacao-Trace
Za 72 porcije težine 18g
1. Izlivanje čokolade u kalup
2. Slana karamela
3. Praliné
4. Slana korica
6. Prelivanje
1. Temperirajte Belcolade Selection Lait Cacao-Trace i izlijte u kalup željenog oblika u veoma tankom sloju.
• Ostavite da se kristalizuje.
1. Napravite karamelu sa šećerom i glukozom.
2. Zagrejte pavlaku i puter, pa dodajte karamelu korak po korak.
3. Dodajte so i pustite da se ohladi.
• Delimično popunite školjku od čokolade filom od karamele.
1. Zagrejte (istopite) Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace, Cocoa Butter i Patisfrance Praliné Extra zajedno do 40-45 stepeni.
2. Ohladite sve na 26°C.
3. Napunite kalupe filom i ostavite u frižideru maksimalno 10 minuta na 4°C.
• Dozvolite kristalizaciju na 16°C tokom 1-2 sata sa relativnim nivoom vlažnosti nižim od 60%.
1. Pomešajte sve sastojke da biste dobili zrnastu teksturu.
2. Rastanjiti između dva papira do debljine 2-3mm.
3. Isecite krugove prečnika 4cm.
4. Pecite na 170°C oko 8 minuta sa otvorenim cugom.
• Staviti na vrh Praliné.
Prelijte svaku pralinu temperiranom čokoladom i dekorišite je.
Autor: Jeffrey De Weyer
Nivo kompleksnosti: