Ekler

SASTAV

za 50 porcija

1. Testo za princes krofne

2. Čokoladni krem 

3. Glazura

Sastojci 

METOD RADA

Testo za princes krofne 

U posudi za mešanje dodajte sve sastojke i mutite ih velikom brzinom 5 minuta. Napravite eklere veličine između 20 i 30 grama.

Čokoladni krem 

U postudi za mešanje, koristeći nastavak za mućenje, pomešati Creamyvit i vodu. Mutiti velikom brzinom 5 minuta. Otopite čokoladu na 35ºC i sipajte je u posudu za mešanje.

Punite oko 30 grama po ekleru.

Glazura

Istopite čokoladu na 40-45°C i dodajte fondan.

Izmešajte obe smese i dodajte vodu kako biste dobili željenu konzistenciju. Koristite između 32 do 35°C.

Punite +/- 20 g po ekleru.

Napravite 3 rupe na dnu eklera da biste napunili otprilike 30g ohlađenog čokoladnog krema i premažite ih čokoladnim fondanom.