Testo po mešenju izbaciti na brašnjav sto, preklopiti sa sve četiri strane, okrenuti ga licem na gore i rukama ili oklagijom rastanjiti testo na debljinu od oko 4cm i oformiti pravilan kockasti oblik. Kocke seći na željenu gramaturu, a za vekne iseći pravougaoni oblik i utrljati napred – nazad bez ikakve dalje obrade dok se ne dobije oblik vekne. Posle ovakvog oformljavanja testa sledi finalna fermentacija i bitno je da svi procesi od miksera do peći ne traju duže od 35 min. Redosled stavljanja sirovina: voda, brašno, so, posle 30 sekundi dodati kvasac i kisela testa.
Mešenje: druga brzina 12 min (spiralni mikser)
Temperatura testa: 28-32 °C
Fermentacija u masi: 15 min na ambijentalnoj temperaturi
Deljenje i oblikovanje: vekna, kocka
Dekoracija: brašno, sečenje
Finalna fermentacija: 15 min u prostoriji na poteznom aparatu/ili na plehovima
Pečenje: etažna peć 250-240 stepeni
Vreme pečenja: 24-26 min, 600g testa