Tutto Pugliese zanatski premijum hleb

SASTOJCI

METOD RADA

Mešenje (spiralni mikser): 5 + 10 min

Temperatura testa: 26-28°C

Fermentacija u masi: 50 min (na sobnoj temperaturi, u nauljenoj posudi)

Pravljenje: špaklom iseći testani komad i staviti u pleh za tost hleb

Finalna fermentacija: oko 60 min na 35°C i RV 80%

Tip peći: etaža

Temperatura pečenja: 250-260°C

Vreme pečenja: oko 30 min (zavisno od težine)

Dekoracija:  narezati nožem ili posuti brašnom

 

TIPS&TRICKS

Vodu dodavati dvofazno : 85% vode na početku, a ostatak u drugom delu mešenja u drugoj brzini. Pustiti da se testo dobro ižilavi, slično ciabatta testu i dodati ulje pred kraj zamesa. Nakon toga, testo staviti u nauljenu plastičnu posudu, preštesovati ga i ostaviti da fermentiše. Na pola fermentacije, ponovo preštesovati testo. Hlebove fermentisati i peći u tost kalupima bez poklopca.