Osmislio Michel Eyckerman u saradnji sa Kris De Roy
Ovaj izuzetni dezert na biljnoj bazi sadrži harmoničnu mešavinu posne Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace, maline i ruzmarina. Ova kombinacija rezultira simfonijom predivnih tekstura.
Za okvirno 25 tanjira |
|
1. Korica I 2. Fil od malina i ruzmarina 3. Mus 4. Bela glazura 5. Korica II 6. Hrskavi listići |
· Glazirajte zamrznuti mus i stavite na bazu od banana i čokolade, pustite da se odmrzne.
· Stavite na tanjir. Dekorišite sa pripremljenim dekoracijama.
Odmah servirajte.
· Oljuštite banane i izblendirajte u glatku pastu.
· Dodajte ulje, PatisFrance Praliné Noisette 50%, i mešajte špatulom dok masa ne postane glatka.
· Pomešajte suve satojke: bademovo brašno, šećer u prahu, sodu bikarbonu, brašno i gustin.
· Pomešajte suve sastojke sa mešavinom od banana i dodajte otopljenu Belcolade Selection W. Plant- Based Cacao-Trace koverturu.
· Mutite ručno dok se masa ne sjedini, zatim je rasporedite na pleh za pečenje (30x40cm), i prekrijte papirom za pečenje.
· Pecite na 165°C, oko 20 minuta bez strujanja vazduha. Pustite da se ohladi.
· Isecite koru u dugačak ovalni oblik.
SAVET: Kalup koji koristimo za ovo testo ima svoju modlu za sečenje testa ovalnog oblika.
· Lagano zagrejte i kuvajte maline sa svežim sokom od pomarandže, svežim ruzmarinom i 40g šećera.
· U drugoj posudi pomešajte pektin NH, Agar Agar, i 50g šećera.
· Ove suve satojke postepeno dodajte u toplu mešavinu sa malinama i mešajte bez prestanka.
· Kuvajte mešavinu 2 minuta i nakon toga je rasporedite na silikonsku podlogu u debljini od 1cm. Stavite u zamrzivač da se stegne.
Isecite trake odgovarajuće veličine prema silikonskom kalupu koji koristite za mus od bele kuverture.
· Prokuvajte vodu i sok od pomarandže.
· Sipajte preko mešavine Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace i Belcolade Pure Prime Pressed Cacao Butter Cacao-Trace. Koristite štapni mikser i mešajte dok ne dobijete ganaš.
· Blago umutite biljnu pavlaku.
· Kada ganaš dostigne 35°C, dodajte polu-umućenu biljnu pavlaku koristeći špatulu i nežno umešajte.
Sipajte u silikonski kalup i stavite punjenje od maline i ruzmarina u sredinu. Stavite u zamrzivač da se stegne.
· Pomešajte šećer i pektin.
· Zagrejte kokosovo mleko i glukozu na 50°C, zatim dodajte mešavinu šećera i pektina i limuntus.
· Zagrejte mešavinu do kuvanja i kuvajte 1 minut.
· Sipajte vruću mešavinu na Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace chocolate i izmešajte štapnim mikserom.
· Dodajte Miroir glassage neutre na sobnoj temperaturi i izmiksajte.
· Ostavite preko noći na sobnoj temperaturi.
Pre upotrebe ponovno zagrejte na 40°C i izmiksajte štapnim mikserom kako ne bi ostalo mehurića vazduha. Ukoliko je glazura pregusta, možete dodati malo vode.
· Umutite akvafabu (100g) velikom brzinom dok ne dobijete penastu masu, postepeno dodajući šećer.
· Nastavite sa mućenjem dok ne dobijete čvrst krem.
· Pomešajte sve ostale sastojke ručnom mutilicom i nežno sve to umešajte u pripremljeni krem od akvafabe.
· Sipajte 55g testa u papirnu čašu i stavite u mikrotalasnu na 1 minut.
· Ostavite naopako da se ohladi i potom podelite na male komade koje ćete postaviti na pleh za pečenje.
· Osušite u rerni na 120°C oko 30 minuta sa protokom vazduha.
· Zagrejte i temperirajte Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace i Belcolade Pure Prime Pressed Cacao Butter Cacao-Trace na 32°C, zatim dodajte ulje.
· Sipajte mešavinu u Siphon® bocu i zatvorite.
· Stavite 2 N²0 kapsule u Siphon® bocu i dobro protresite.
· Istisnuti male krugove na posebnu podlogu za čokoladu (guitar) i pritisnuti sa drugom podlogom dok se ne dobije debljina od 1mm.
Ostaviti da se kristalizuje, potom skinuti sa podloga i izvaditi krugove modlom za testo.
· Dobro umešajte bademovo ulje i šećer u prahu koristeći špatulu.
· Dodajte akvafabu, so i semenke vanile koje ste ostrugali iz unutrašnjosti štapića. Mešajte špatulom dok ne dobijete glatku masu.
· Postepeno umešajte i prosejano brašno. Nastavite da mešate dok testo ne postane homogeno.
· Jednako rasporedite testo na poseban silikonski kalup za pečenje.
· Pecite na 165°C oko 8 minuta
· Izvadite iz kalupa još tople kolačiće i stavite ih na silikonsku podlogu.
Ostavite ih da se popuno ohlade i sklonite ih na suvo mesto.
Autor: Michel Eyckerman
Nivo kompleksnosti: